Zaloguj    Dział    Zarejestruj    Szukaj    FAQ

Strona główna forum » Petrus » PetrusDtv

Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Autor Wiadomość
 Temat: EPG
 Post Napisane: Wt wrz 15, 2009 19:55 
Nowy na forum
Nowy na forum

Mam pytanko, czy zauwazyl ktos w ostatnim czasie (tydzien, 2- tygodnie) bardzo zle dzialanie uslugi EPG? Chodzi mi o to ze jest dostepna i dziala tylko na kilku programach, a pozostala wiekszosc kanalow jest pozbawiona tego udogodnienia. Nie pomaga nawet reczna aktualizacja za dnia (automat ustawiony na 5 rano). Czy to tylko moj problem i musze zglosic do BOK-u czy dopadlo to wieksza ilosc abonentow?

Zobacz profil Wyślij e-maila  

Temat: Re: EPG
 Post Napisane: Cz lis 05, 2009 20:05 
Nowy na forum
Nowy na forum

Na dekoderze HD również funkcja EPG jest okrojona nie idzie sprawdzić z danego dnia programu

Post Napisane: Śr gru 30, 2009 10:02 
Nowy na forum
Nowy na forum

dodać można, że są kanały gdzie ustawicznie EPG sobie a rzeczywistość sobie (np VH1)

Post Napisane: Pt sty 01, 2010 15:52 
Nowy na forum
Nowy na forum

Zeczywiscie cos jest mieszane bo EPG raz dziala raz nie , slyszalem ze chca uruchomic usluge VOD , ciekaw jestem czy wogule to pojdzie , sprzet stary ,wzmacniacze stare zle powzmacniane pasma nierownomiernie ,naladowany analog do maksimum ,przez to wszystko sie kodruje.

Post Napisane: Śr sty 06, 2010 16:29 
Wciąga się
Wciąga się

Na problemy z EPG u mnie pomogło powtórne wyszukanie programów.
Zaktualizował sobie listę i wszystko jest OK

Post Napisane: Śr sty 06, 2010 23:25 
Nowy na forum
Nowy na forum

Tak, ale jak powtórzysz jeszcze raz przeszukiwanie kanałów ustawienia ulubionych stacji trzeba jeszcze raz ustawiać od nowa i nie ma oczywiście pewności że dane z epg się nie przestawią

Post Napisane: Cz sty 28, 2010 21:38 
Nowy na forum
Nowy na forum

EPG uaktualniane jest na serwerze codziennie w późnych godzinach nocnych. Aby aktualizacja została pobrana przez STB należy wyłączyć go na standby na noc. Deafult-owo na STB np. MF4-K pobieranie EPG nastąpi o godzinie 4:00. Można również wybrać w menu pobieranie w czasie bieżącym.

Post Napisane: Pt lip 09, 2010 19:22 
Nowy na forum
Nowy na forum

EPG uaktualniane jest na serwerze codziennie w późnych godzinach nocnych. Aby aktualizacja została pobrana przez STB należy wyłączyć go na standby na noc. Deafult-owo na STB np. MF4-K pobieranie EPG nastąpi o godzinie 4:00. Można również wybrać w menu pobieranie w czasie bieżącym.

Kto tak postępuje , stare oprogramowanie w dekoderach i tyle , operator powinien wymusić na producencie by aktualizowało się EPG samo , w innych dekoderach do kablówek żadnych problemów , wiem to z forów o kablówkach . Druga sprawa Panie Granowski proszę o nie narzucanie w obecnych czasach dekoderów o wątpliwej reputacji , telewizory te obecne posiadają pasmo TK i nie potrzebują dodatkowego dekodera , kwesta umowy z odbiorca kablówki w razie problemów w cywilizowanych krajach nie ma problemów , każdy decyduje na czym ma odbierać , proszę niech Pan to sprawdzi i przeanalizuje , dodatkowa rada proszę o inwestowanie w sprzęt do kablówki ; typu wzmacniacze selektywne i i multiswicze a szczególnie kable te proszę wymienić jak Pan chce uruchomić usługę VOD , naprawdę pasma są nierówno powzmacniane . Moze pan uruchomić monitoring na życzenie w całych Chojnicach , każdy by mógł widzieć co się dzieje i eliminować wandali- pozdrowka życzę dobrych przemyśleń konkrecja nie śpi.

Post Napisane: Śr lip 14, 2010 09:55 
Nowy na forum
Nowy na forum

Witam.

Posiadam tuner HD od petrusa i mam pytanko.

Czy wadliwe działanie funkcji EPG kwalifikuje się do wymiany tunera ?

Po krótce EPG działa tragicznie musze przełączyć na dany kanał i poczekać ładnych pare minut zanim EPG zechce mi coś wyświetlić a o EPG na kolejne dni moge zapomnieć.

Proszę o odpowiedź znawców tematu.

Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strona główna forum » Petrus » PetrusDtv